Jedzenie na wynos – jak przygotować do tego restaurację?

Oferowanie jedzenia na wynos to jedna z rzeczy, które znacznie zwiększają powodzenie każdej restauracji. Wiele osób żyje teraz w biegu i mało kto może pozwolić sobie na obiad w restauracji w środku tygodnia. Częściej zamawiamy posiłek jeszcze przed wyjściem z pracy, telefonicznie lub przez Internet, odbieramy go po drodze, jemy w podróży na kolejne spotkanie bądź w domu już myśląc o kolejnych rzeczach do ogarnięcia.

Prowadząc restaurację, należy dobrze przygotować się do tego, że nasi gości będą chcieli zamawiać dania na wynos. Aby te jedzone w domu, pracy czy w podróży smakowały dokładnie tak, jak te w restauracji koniecznie trzeba je dobrze zapakować. Pomogą w tym pakowarki próżniowe Henkelman.

Dlaczego warto pakować próżniowo?

Największym problemem jedzenia na wynos jest to, że często trudno przetransportować je do domu w taki sposób, aby zupełnie nie straciło nic ze swego wyglądu i dotarło do nas w takim stanie, w jakim dostać je można w restauracji. Z tego względu warto pomyśleć o pakowaniu próżniowym, które gwarantuje nie tylko to, że posiłek nie zmieni swojego stanu, ale także składniki i części posiłku nie pomieszają się ze sobą. Pakowarka próżniowa Henkelman Jumbo 30 pozwala na zapakowanie posiłku, który będzie możliwy do zjedzenia także na drugi dzień, nie tracąc nic ze swej świeżości, czy właściwości odżywczych. Można ich z powodzeniem używać także do przechowywania świeżych czy gotowanych ryb, warzyw, nabiału.

Ekologiczne rozwiązania

Warto także wziąć pod uwagę ekologiczne rozwiązania. Jeśli w ciągu jednego dnia restauracja wydaje kilkanaście bądź kilkadziesiąt dań na wynos, to może lepszy rozwiązaniem, od plastikowych pojemników i jednorazowych sztućców, będzie postawienie na papierowe pojemniki i dołączanie drewnianych sztućców, które nie są tak bardzo szkodliwe dla środowiska, zawsze także można zaproponować swoim klientom, że mogą przychodzić do restauracji z własnymi pojemnikami.

Najlepiej zawsze dostosowywać restaurację i sposoby serwowania dań do tego, co jest w jej menu, a także dbać o jakość pakowania i gwarantować, że będą te posiłki w jak najlepszym stanie docierały do domów.

Author: Olga

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *